אבן הפינה

בני הזוג רצו בית שייקח אותם בכיף אל תוך הגיל השלישי, לארח בו חברים ומשפחה ולשחות בבריכה כל ערב. מושב אלוני אבא על בתיו הטמפלריים והשדות הירוקים-צהובים כבש את ליבם אבל עמוק בפנים נשאר זיכרון מתוק של בית ההורים בירושלים והם ידעו שהבית החדש חייב להדהד את זיכרונות העבר בשילוב נקיון מודרני עכשווי.

התכנון התחיל מתוך החצר הפנימית הרחבה ובשוליה הבריכה שסביבה מוקמו כל חללי הבית המשותפים – הסלון, המטבח ופינת האוכל המרכזית. כל אחת מהפונקציות משקיפה אל החצר מבעד לעמודי אבן ופתחים רחבים, מכניסה את החוץ פנימה ועם זאת מוסתרת מעיני הרחוב הקדמי. חדרי השינה שומרים על פרטיותם ומתהדרים כל אחד בחדר רחצה שהוא הפתעה חדשה ובקומת המרתף מוקמה יחידת אירוח המשקיפה אל עץ זית עתיק שנשמר בקפדנות לאורך כל תקופת הבניה. בחירת החומרים בפרוייקט על פרטיו וגווניו הרבים מגדירה את אופיו המזמין של הבית והיא שומרת על הרמוניה וחמימות ועל טבעיות החומר. אבן נארי מקומית הממוסגרת בפרופילי חלונות עדינים בגוון חום עמוק, תקרת עץ אקליפטוס פרוע עטורת גופי תאורה בשחור וזהב, ורצפת אריחי אבן טבעית בהירה בהם שובצו יצירות פסיפס שהוזמנו במיוחד בדמות שבעת המינים. המטבח הירוק הנצפה מכל פינה מכניס נגיעה של שובבות המאפיינת את בעלת הבית והוא נפתח אל הבריכה והחצר ומאפשר קשר תמידי בין הפנים והחוץ.

צילום: שרון צרפתי

חומרים מובילים

תפריט